Lessen

Specialisatie

  • gitaar
  • muziektheorie
  • notenleer
  • solfege / gehoorleer
  • harmonie en improviatie
  • muziekproductie
  • piano

Motivatie

Mijn motto is: het essentiele om een instrument te leren spelen is van muziek te houden, dat maakt het hele proces aangenamer. Ik vind het een mooi doel om mijn liefde voor de muziek aan anderen over te dragen. Mijn benadering tot lesgeven is altijd creatief, positief en gefocust op de individuele ontwikkeling van een leerling.

Mijn Achtergrond

Als docent werk ik jarenlang in Amsterdam en omgeving, tevens geef ik workshops en priveles, soms ook in het buitenland. Als muzikant en componist leid ik een aantal projecten, waaronder de CD’s van ‘Mateusz Pulawski Lunar Quartet’ en ‘Esther en Mateusz’ op Spotify/ iTunes te vinden zijn. Daarnaast werk ik ook als sessiemuzikant en je kunt mijn spel op de platen van o.a. Deborah J. Carter, Leah Kline, Karsu of Frank Paavo horen. Mijn kennis en vaardigheden worden ondersteund met diploma’s van twee conservatoria: Conservatorium van Amsterdam en WSJiMR in Polen. Daarnaast ben ik ook een producer, studiotechnicus en bassist.

Lesinhoud

Zoals het erboven staat, gaat het in mijn gitaarlessen niet alleen om het instuderen van de benodigde technieken en het repetoire op het instrument. Natuurlijk doe ik dat allemaal met de leerlingen wel, maar in een breder context. Daarnaast wordt er ook aandachtig geluisterd naar de muziek, gekeken naar ons gevoel over een bepaald stuk/artiest/uitvoering, gitaarspel wordt opgenomen en geevalueerd.

De grote affiniteit met muziekgenres/stijlen zoals: jazz, improvisatie, blues, pop, rock, folk, soul (en meer) geeft mij de vrijheid om de muzikale richting en doel van de lessen, dus de selectie van technieken, oefeningen en repertoire, individueel met de leerling te bepalen. Uiteindelijk leer je dus wat jou echt interesseert. Al de benodigde muziektheorie vult het lesmateriaal aan en wordt netjes gedoseerd. Ik blijf ook altijd open voor de suggesties en ideeen van een leerling.

Zoek je toch geen gitaarles…?
Lees maar verder

Als alternatief bied ik ook muziektheorieles / pianoles / solfegeles / muziekproductie aan voor iedereen die meer over de inhoud van de muziek wil leren en zijn favoriete stukken zelf op gehoor wil spelen, die wil beginnen en beter worden in het liedjesschrijven/ componeren/ produceren, of toelatingsexamen voor het conservatoriumopleiding wil doen. In deze lessen, afhankelijk van het individuele doel van elke leerling, focussen we ons op alles tussen de pure theoretische kennis, muziek op gehoor uivogelen, het opnemen en produceren van (volledige) stukken/liedjes en het analyseren van de bestaande muziek.

Proefles

In de proefles wordt het verder uitgelegd wat de lesinhoud betreft, ook wat van de leerling verwacht is. Er wordt naar het niveau, de motivatie en de ambitie van de leerling gekeken en aan de hand daarvan wordt het materiaal voor de eerste lessen bepaald.