Mateusz Pulawski Lunar Quartet

Opvallende romantiek in moeiteloze virtuoze jazz

Mateusz Pulawski Lunar Quartet is opgeticht in juli 2013 in Amsterdam.

Momenteel is de line-up van de band:

  • Mateusz Pulawski (gitaar)
  • Henning Luther (drums)
  • Thomas Winther Andersen (contrabas)
  • Nicolo Ricci (tenorsax)

Het Lunar Quartet is op veel aspecten een romantische band. Wij zoeken een emotionele verbinding met de luisteraar. We vertegenwoordigen het individualisme in de muziek. We baseren onze nummers op de buitenmuzikale inhoud, heel vaak op de invloed van de maan op ons leven. Onze boodschap is puur en wordt door het publiek aangevoeld. De jazz die wij creëren is perfect geschikt voor iedereen die niet alleen naar de mooie geluiden zoekt maar ook naar de ontroering, de beelden en de buitengewone esthetiek. In één woord: kunst.

Mateusz Pulawski

Albums

(Extra) Ordinary Songs (2018)

Het nieuwste album van Mateusz Pulawski Lunar Quartet bevat 8 composities van de leider en gitarist, die samen een soort dagboek van zijn soloreizen vormen. Het album werd in de zomer van 2017 opgenomen, tijdens de tournee door Duitsland en Polen. (Extra) Ordinary Songs brengt de simpliciteit binnen de liedjes samen met de complexiteit van vier improviserende jazzmuzikanten.

Krijg het album op Apple Music of beluister het op Spotify

Change Of Seasons (2016)

Change of Seasons bestaat uit 9 tracks die allemaal een eigen, persoonlijk verhaal vertellen. Sommige composities dateren uit het Poolse tijdperk, terwijl andere geschreven zijn in Amsterdam. “De verandering van seizoenen staat symbool voor de verandering in Mateusz zijn leven, na afloop van grote problemen”, zegt Hendrik Müller, bassist van het Mateusz Pulawski Lunar Quartet. Samen met tenorsaxofonisten Itai Weissman en Fernando Sanchez, drummer Aron Nyiro, trompetist Evgenii Bondarev, en zangeres Esther Van Hees wordt een krachtige wisselwerking tussen virtuoze improvisaties en melodieën met een diep gegronde groove gecreëerd. De band wil dan ook jazz maken die geschikt is voor iedereen die niet alleen op zoek is naar mooie geluiden, maar juist naar de ontroering en de buitengewone esthetiek.

Krijg het album op Apple Music of beluister het op Spotify

Half Moon Heart (2014)

Half Moon Heart, het debuutalbum van de groep kwam in december 2014 uit en bevat vijf stukken van de bandleider, evenals een compositie van Joe Zawinul. Op de CD zijn twee van Pulawski’s composities in zowel een instrumentale als vocale uitvoering te vinden, de laatse gezongen door de Belgische vocaliste Esther Van Hees, die tevens de teksten schreef. De muziek werd gepresenteerd tijdens een landelijke tournee. Het album werd zeer goed door de Nederlandse jazzpers ontvangen.

Krijg het album op Apple Music of beluister het op Spotify